A Wedbush Morgan elemzője, Michael Pachter úgy véli, hogy 2014-ben csökkentheti a Microsoft az Xbox One árát, amennyiben az nem tud lépést tartani a 100 euróval olcsóbb PlayStation 4 eladási eredményeivel.

Ugyanakkor, a tegnapi közleményt követően, miszerint a Microsoft visszavonja a DRM-rendszer megszorításait, Pachter úgy véli, hogy a magasabb ár ellenére az Xbox One-ból ugyanannyi fogyhat majd azért, mert az alapból tartalmazza a Kinectet.

Edward Woo, az Ascendiant Capital Markets elemzője az EDGE magazinnak azt nyilatkozta, hogy 2013-ban mindkét konzolból egyaránt 2-2 millió darab fogyhat el, azonban 2014-re 10 millió eladott PlayStation 4-gyel számol, és csupán csak ötmillió Xbox One-nal.  Szerinte ugyanis a két konzol gyakorlatilag egyforma, így a 100 eurós árkülönbség nagyon sokat számít majd.

Woo úgy véli, hogy a Microsoftnak jól kellene kommunikálnia azt, hogy miért is éri meg több pénzt adni az Xbox One konzolért, s egyelőre ez nem sikerült eddig. Annak ellenére, hogy a redmondi cég visszavonta az óriási felháborodást keltett DRM-megszorításait, Woo szerint ez még mindig kevés lesz ahhoz, hogy konzoljuk felülmúlja a PS4 eladásait.