A THQ is közzétette a 2013-as üzleti év első negyedévének pénzügyi eredményét, melyből két fontos dolog derült ki: a cég nettó vesztesége csökkent, és kinyírták Guillermo del Toro horror projektjét, az Insane-t, a játék mégsem készül el.

A kiadó a június végén véget ért terminust 38,5 millió dolláros árbevétellel zárta, mely eltörpül a tavalyi hasonló időszakban elért 141,2 millió dollártól. Jó hír azonban, hogy a cég nettó vesztesége ugyanakkor jelentősen csökkent, 64,4 millió dollár volt tavaly, most pedig 23,3 millió dollár.

A kiadó rendületlenül hisz a két hét múlva debütáló Darksiders II-ben, októberben pedig a WWE’13 borzolhatja a kedélyeket. A pénzügyi év második felében a Metro: Last Light, a Company of Heroes 2, és a South Park RPG az, ami a pénzt hozhatja a konyhára.

Rossz hír, hogy a THQ lelőtte az Insane játék fejlesztését, a Guillermo del Toro ihlette játék mégsem készül el. A kiadó elmondta, hogy a fejlesztés még nagyon korai szakaszban tartott, a játék jogairól lemondanak, az visszaszáll del Toro-ra, illetve megkapja az eddig elkészült kódot is. Innentől kezdve rajta múlik, hogy mihez kezd vele.