A Sony korlátozza a PlayStation 5 gyártását, mivel az alkatrészek ára sokkal jobban befolyásolja a konzol induló árát, mint a PlayStation 4 esetében. Kevesebb konzol lesz kapható induláskor, nagy valószínűséggel nálunk semennyi.

A Sony 5-6 millió konzol gyártásával és leszállításával tervez a 2021 március végéig tartó üzleti évben, ami lényegesen elmarad a 7,5 milliós PlayStation 4-nyitánytól. Minderre azért van szüksége a vállalatnak, mert nagyon nehezen tudja a konzol induló árát belőni, ugyanis az alkatrészek ára jóval magasabb jelenleg, mint amivel a vállalat kalkulált.

Következésképp, jóval nagyobb lesz a kereslet az induláskor, mint a kínálat, ami az árat szintén felfelé hajtja. Tekintettel arra, hogy Magyarország csak sokadlagos piacnak számít, nagy valószínűséggel a konzol az induláskor nálunk egyáltalán nem lesz kapható, vagy csak horror áron.

A Sony hangsúlyozta, hogy a koronavírus járvány a sorozatgyártásra nincsen hatással, csupán a PlayStation 5 promócióját befolyásolja. A vállalat még mindig több mindennel adós a konzollal kapcsolatban: sem az árat, sem magát a konzolt nem ismerjük még, csupán a specifikációk és a kontroller kerültek eddig bemutatásra.