Dagad a botrány a Cyberpunk 2077 körül, és bár a CD Projekt RED már bocsánatot kér és a játék árának visszafizetését ígért, a Sony és az Xbox a vonatkozó kéréseket elutasítja.

Múlt héten jelent meg a félkész Cyberpunk 2077, és a játékosok egyként felháborodva kürtölték tele az internetet a játék nagyon súlyos hibáiról, fagyásokról, összeomlásokról, beragadó küldetésekről, grafikai problémákról. A kiadó a megjelenés előtt letiltotta a konzolos teszteket, és az előző generációs konzolokról nem mutatott játékmenet videókat, ezzel megakadályozva, hogy sokan az előrendelésüket lemondják, vagy úgy döntsenek, még sem kell nekik a játék.

A lengyel kiadó közleményt adott ki, amiben elnézést kér azért, hogy nem mutatták meg a játék PlayStation 4 és Xbox One verzióját, és azt ígérik, hogy a hibákat javítani fogják. Még karácsony előtt érkezik egy újabb javítás, illetve, az ünnepek utána két nagyobb frissítést is ígérnek a játékhoz. A közlemény további részében azt ígérik, hogy visszafizetik a játék árát a digitális, és fizikai példányokért egyaránt, ha valaki kéri.

Többen ezzel meg is próbálkoztak, azonban a kiadó nyilatkozata ellenére a kérelmeket mind a Sony, mind pedig az Xbox elutasítja.

A Sony tavaly új visszatérítési szabályzatot vezetett be, miszerint akkor jár vissza egy játék ára, ha a vásárlást követően a játékos még nem töltötte le azt vagy nem indította el. Illetve, akkor, ha a játék “hibás”.

A Cyberpunk 2077 az!