A From Software középkorban játszódó, Demon’s Soul játékának folytatását először tavaly jelentették be a Tokyo Game Shown, akkor még Project Dark néven emlegették. Azóta új címet kapott. A Famitus tette ma közzé, hogy a Demon’s Soul folytatásának hivatalos neve Dark Souls lett. A From Japánban PS3 exkuzív címként jelenteti meg a játékot, Japánon kívül azonban Xbox 360-ra is elérhető lesz a Namco Bandai jóvoltából. Annyi biztosnak tűnik, hogy még idén az üzletekbe kerülhet.

A Dark Souls valójában inkább csak a spirituális folytatása az előző résznek, semmint tényleges folytatása. Teljesen más lesz a története, s a világ, amiben játszódik, azonban elődje témájából sok mindent megtart. Ami biztos, hogy a klasszikus RPG recept, a karekter testre szabhatósága, fegyverek megszerzése és a szintek ugrása megmarad. Azonban a Dark Souls-ban sokkal nagyobb lesz a felfedezhető terep, ez az előző részben mindössze egy hub által összekötött 5 világot jelentett. Számos mágikus fegyverre és eszközre lehet számítani, s ami igazán jónak tűnik, az az, hogy  a From nehezebbé tette a játékot.

Az online játéklehetőség mind a klasszikus, mind pedig a kooperatív elemeket tartalmazni fogja, azonban azt már most is lehet tudni, hogy a Dark Souls nem kap dedikált szervert. >Vélhetően a Namco Bandai hamarosan hivatalos formában is több információt közöl a játékkal kapcsolatban, érdemes lesz visszanézni hozzánk e miatt is.