Kicsit sokkoló élőszereplős marketing videóval állt elő az Eidos Montreal az új Deus Ex kapcsán, mely elgondolkodtató az emberiség jövőjét illetően. Nem is olyan távoli az augmentáció?

A videón az a fickó látható, aki miután tini éveiben egy shotgunnal babrált, elvesztette az egyik szemét, s helyette robotszemet kapott. Rob “Eyeborg” Spencer Torontóban született, s a nagyapja farmján vesztette el a szeme világát. Az orvosok kiműtötték a roncsolódott szervet, s egy bionikus műszem került a helyére, ami a sötétben világít. A Time magazin a műszemet a 2009-es év legjobb találmányának nevezte.

Mielőtt azt hinnétek, hogy szórakozom, a történet nem kamu, s igazán kapóra jött az Eidos Montrealnak a Deus Ex kapcsán. Megkeresték Eyeborgot, s felajánlották neki, hogy maga mondja el a történetet. Hátborzongató, igaz? Az új Deus 2027-ben játszódik, lehet, hogy valóban csak néhány évre vagyunk attól a világtól, ahol félig ember félig kiborg lények rohangálnak az utcán telis-tele különböző implantátumokkal?

Alant a 12 perces dokumentumfilm, amit ajánlott végignézni, megéri.