Idény nyáron ugye labdarúgó Európa-bajnokság kerül megrendezésre, s a két évvel ezelőtti vb-vel ellentétben az EA ezúttal nem önálló játékként, hanem a FIFA 12 DLC-jeként dobja piacra az UEFA Euro 2012-t.

A DLC idén nyáron érkezik, természetesen egy időben a labdarúgó tornával. A csomagban 53 nemzet csapata kap helyet, s érdekesség, hogy olyanok is, akik ki sem jutottak a rendezvényre, mint például Magyarország is. Az eseményt Ukrajna és Lengyelország közösen rendezi, nyolc, az életben is létező stadion kerül a DLC-be.

A Tournament mód mellett a kiegészítőben lesz Expedition mód is, melyben saját csapatodat hozhatod létre, és menedzselheted. Újból visszatér a Virtual Pro mód, lesz online multiplayer és különböző kihívások is. Felmerül a kérdés, hogy miért nem önálló játékként érkezik az egyébként 1998 óta önállóan megjelenő UEFA Euro aktuális darabja? A válasz szimpatikus, és egyszerű, a FIFA 13 és a FIFA street mellett az EA Sports úgy gondolja, épp elég idénre az önálló tartalomból, ezért döntöttek a DLC mellett.