Hadd borzoljuk az agyatokat most egy elég húzós pletykával, miszerint a Sony a PlayStation 4 mellé már nem a generációk óta megszokott DualShock kontrollert készíti el, hanem újat terveztet.

A CVG számolt be arról, hogy két különböző iparági forrás is megerősítete, hogy a Sony új táviránytót terveztet a PlayStation 4 mellé. Állítólag a cég már több prototípust is tesztelt, melyek között olyan is volt, melybe biometrikus érzékelőt és LCD kijelzőt szereltettek.

A Sony 2007 óta licenszdíjat fizet az Immersion nevű cégnek, akiké a kontrollerben található rezgőmotor szabadalma, s akik 2002-ben beperelték a Sony-t, amiért a PlayStation 1-ben és 2-ben az ő szabadalmukat használták. A japán cég számára a kontrollerrel kapcsolatos per és kártérítés mintegy 150 millió dollárba került.

A licenszszerződés 2017-ben jár majd le, és annak ellenére, hogy lesz lehetőség megújítani, elképzelhető, hogy a Sony úgy döntött, hogy tényleg lecseréli a DualShock kontrollert. A PlayStation rajongói nagyon kötődnek a jelenlegi formatervhez, így nagyon kockázatos lépés lenne, ha a következő konzol már nem a megszokott kontrollerrel jelene meg.