Az elmúlt héten történt újabb amerikai iskolai lövöldözés kapcsán lett szóbeszéd Donald Trump-nál az elburjánzó fegyveres erőszak, melyért az elnök részben a videojátékokat hibáztatja. 

Trump bűnbakot keresve a popkultúrát, azon belül is a filmeket és a videojátékokat állította pellengérre a burjánzó fegyveres konfliktusok miatt a napokban az Egyesült Államokban.

Valamit tennünk kell azzal kapcsolatban, hogy mit néznek és hogyan nézni, illetve a videojátékokat illetően. Egyre több embertől hallom, hogy a videojátékokban ábrázolt erőszak mértéke a fiatalok gondolkodását befolyásolja.

Trump nem az egyetlen politikus, főleg a republikánus oldalon, akik előkaparják ezt a régi gesztenyét a múlt heti parklandi lövöldözést követően, melyben sajnos 14 fiatal, valamint három tanáruk vesztette életét.

Ahelyett, hogy azong gondolkodnának már el végre, hogy választói bázisukat féltve egyetlen politikus sem elég merész ahhoz, hogy felvesse az alanyi jogon járó fegyvertartás lehetőségének korlátozását vagy megszüntetését, melynek sokkal több köze van a floridaihoz hasonló mészárlások elkövetésében, mint a videojátékoknak.