Ha abban reménykedsz, hogy a tavalyi óriási sikerű Donkey Kong: Country Returns mihamarabb folytatást  kap, akkor sajnos csalódnod kell, ugyanis a Nintendo nem tervezi azt.

A Retro Studio elnöke, Michael Kelbaugh úgy nyilatkozott a Gameinformer-nek, hogy a platformer elkészítése sokkal több energiát és munkát vett igénybe, mint ahogy tervezték. De ami ennél is fontosabb, hogy a Nintendo-nak nincsenek további tervei a frachise-zal.

Egy friss interjújában a Nintendo producere, Kensuke Tanabe úgy nyilatkozott, hogy a Retro már öt évvel ezelőtt megkereste a Nintendo-t egy új Donkey Kong ötlettel, azonban a kiadó azt elutasította. Pár évvel később, amikor a Nintendo úgy gondolta, hogy itt az ideje egy újabb DK játéknak, visszatért a Retro-hoz, hogy vajon még érdekli-e őket a játék. S bár az elkészült, s a lehető legjobban sikerült, a Nintendo nem kezdett el azon gondolkodni, hogy mi lenne, ha a folytatás is elkészülne. Azonban, “arra sem gondoltunk, hogy a Metroid Prime-nak valaha lesz folytatása, mindaddig, amíg a Retro megmutatta nekünk a szinte teljesen elkészült játékot. Nem mondom, hogy soha nem lesz folytatása a DK CR-nek, de egyelőre ezt nem tervezzük” – zárta le a beszélgetést Tanabe.