Ha követted eddigi írásainkat az NGP-ről, bizonyára emlékszel rá, hogy a Sony korábbi nyilatkozatai azt sugallták, hogy az NGP megfizethető áron kerül az üzletekbe.

Ez a koncepció válasz a PS3-as balsikerű debütálásra, amikor is 599 dolláros belépő árral indult a konzol, s gyakorlatilag ha hátrányban van a mai napig az Xbox 360-nal szemben, az szinte kizárólag ennek tulajdonítható.

Tehát eddig azzal számoltunk, hogy az NGP versenyképes áru lesz, akár a Nintendo 3DS-hez képest is, s a pletyka arról szólt, hogy 300 dollár körüli áron kerülhet az üzletekbe. Azonban a Sony Computer Entertainment America elnöke, Jack Stratton legújabb interjúja mintha arra készítené fel a fogyasztókat, hogy bizony az NGP drágább lesz, mint várták. Konkrét árról nem beszélt, de szavai azt sejtették, hogy mélyebben kell majd zsebbe nyúlni.

“Úgy gondolom, hogy ha leteszed a voksod egy konzol mellett, egy technológiát vásárolsz meg, vélhetően egy olyan eszközt, melyeket sok-sok éven keresztül fogsz örömmel használni” – mondtad. “Az emberek már megszokták, hogy több száz dollárt kell fizetni egy hordozható eszközért”.

A sok NGP-vel kapcsolatos hírnek most már tényleg csak a megjelenés és az ár bejelentése vethet véget, de erre még néhány hónapot várni kell.