Hivatalosan még be sem jelentette a BioWare, mégis tényként kezelhetjük, hogy készül a Dragon Age III. Az egy dolog, azonban most konkrét infómorzsákat is megtudhatsz a játékról.

Az első részt követően a második részt sok kritika érte, egyrészt azért, mert a történet élesen elkanyarodott az első epizódtól. Most úgy néz ki, hogy a harmadikban is pálfordulatra számíthatunk, a játék fő témájáról azt nyilatkozta a BioWare, hogy “meg kell menteni a világot, mielőtt az sodorná magát pusztulásba”. Ezek az információk a PAX 11 falain belül hangzottak el, ahol a játék (!) kreatív igazgatója, a vezető producer, az író és a művészeti felelős is jelen volt.

Ami még kiderült a történetről, hogy a templomosok és a mágusok harca továbbra is folytatódik, sőt, egyre inkább eldurvul, olyannyira, hogy az egész világot fenyegeti. A leendő főhős nyakába veszi az egész országot, hogy szövetségeseket gyűjtsön, s megpróbálja megteremteni a békét. Arról, hogy ki lesz a főhős, ellentmondóan dünnyögtek a szájuk alatt, akár Hawke is lehet, de simán előfordulhat, hogy teljesen új főhős érkezik.