A Gearbox úgy védi, ahogy csak tudja a Duke Nukem Forever multiplayer módját, most azonban némi információt hajlandók voltak elárulni.

 Randy Pitchford, a studió vezetője mindenkit megnyugtatott, hogy a multi jó kezekben van. Az Eurogamer-nek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy mindenki úgy érezze, a multi olyan, amivel mindenképp érdemes játszani.

“Adhatunk ki néhány screenshotot, de ez nem igazán jó ötlet. Szóval azért küzdünk egy kicsit, hogy az emberek megértsék, mi lesz ebben a jó. A puding próbája az evés, nem akarok túl sokat beszélni róla.”

Remek felütés, igaz? Kicsit kiegészítjük Pitcford monológját. A DNF multiplayer módját egy kis kanadai stúdió, a Piranha készíti. Eddig PSP játékokkal foglalkoztak (Medal of Honor, Heros 2 stb.), azonban PC-n is volt már próbálkozásuk például a MechWarrior-ral. Pitchford azért nem akar többet elárulni a multiról, hogy a játék vásárlói örömüket leljék abban, ahogy azt lépésről-lépésre felfedezik.

“Ne aggódjatok, tudjuk miért izgalmas Duke-kal játszani és az online rész sem fog összezsugorodni, megtöri a jeget, megfelelő többjátékos élménnyel fog kecsegtetni a DNF. Nincs különösebb célja a játék multiplayerének, mint az, hogy Duke-kal kipróbálhatjuk magunkat a következő kompetitív platformon – ez igen szórakoztató és mókás, barátainkkal egészen különleges eszközöket használhatunk a csatatéren.”

Az Eurogamer épp ma közölt egy cikket, amiben azt ecseteli, hogy feminista mozgalmak máris tiltakoznak a DNF miatt, ugyanis a játék meglehetősen szexista, és sérti a nőkről alkotott ízléses képet.