Az Official Xbox Magazine legfrissebb számában a hamarosan megjelenő Duke Nukem Forever-ről árulnak el számos részletet, a magazin azóta a neten kering szkennelt változatban.

A multiplayer módban négy különböző játék lesz: Dukematch, Team Dukematch, Capture the babe és Hail to the King.A többjátékos módban két 4 főből álló csapat mérkőzhet meg, s a Capture the babe módban (ez a hagyományos Capture the flag-nek felel meg) zászló helyett az ellenfél csaját kell majd megszerezni.

A megjelenés napján tíz térkép lesz elérhető, melyek között lesznek újak, és korábbról ismertek is. A játékban segítségünkre lesz a Holoduke, melyet a Duke 3D-ből ismerhetnek a kevésbé fiatal olvasóink. A fegyverarzenál impozáns: pipebomb, chaingun, freezer, rpg, railgun, devastator és trip bomb. Nem lehet rá panasz! Ezekkel a cuccokkal kell minél több tapasztalati pontot gyűjteni, mellyel Duke-ot tudjuk “fejleszteni”. Minél viccesebb módon öli meg valaki ellenfeleit, az alap pontok mellé bónusz pontokra is szert tehet.

Minderre május 6-áig kell várni, amikor a Duke Nukem Forever az üzletek polcaira kerül.