A Take-Two Interactive tegnap éjszaka a befektetőkkel megosztotta a 2013-as üzleti év első negyedévének eredményét, melyből kiderült, hogy a kiadó várakozásokon alul teljesített, s a Grand Theft Auto V pedig javában készül. Megjelenési dátum nincs.

A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick a Grand Theft Auto V-tel kapcsolatos kérdésekre kurtán csak annyit válaszolt, hogy a játék “gőzerővel készül”, és “érdemben haladt” a korábbi állapothoz képest. Ami a megjelenési dátumot illeti, Zelnick annyit mondott, hogy nem beszélhet olyan megjelenési dátumok szavahihetőségéről, amit nem ők jelentettek be.

A 2013-as üzleti év első negyedévét a kiadó várakozáson alul teljesítette, melyért nagyrészt a Max Payne 3 teljesítménye volt felelős, melyből hárommillió került az üzletek polcaira, s a tényleges eladások gyengébben sikerültek, mint szerették volna. Hasonló kontextusban emlegette Zelnick a Spec Ops: The Line játékukat.

A vállalat 226,1 millió dolláros árbevételt ért el, ez 108,3 millió dollárral kevesebb, mint a tavalyi hasonló időszakban. Ezzel párhuzamosan a kiadó 110,8 millió dolláros veszteséget húzott be, mely 100 millió dollárral nagyobb, mint tavaly ilyenkor.