A Halo franchise készítőinek legújabb projektját mégsem mutatják be a júniusi E3-on, pedig az Activision tavaly azt ígérte, hogy az idei expón teszi tiszteletét a stúdió új projektje.

Mindenki erre számított, azonban a fejlesztők minden indoklás nélkül lemondták a részvételt. Thomas Tippl, az Activision igazgatója volt az, aki a tavalyi E3-on nyilatkozta azt, hogy már idén betekintést nyerhetünk a legújabb projektbe. Mindez azután történt, hogy miután a Microsoft-tal szakítottak évekkel ezelőtt, a Bungie az Activision-nel írt alá nem kevesebb, mint tíz évre szóló megállapodást.

A nagy kérdés nem más, mint hogy mi is lehet ez a titokzatos projekt? Ami biztos, az az, hogy nem Halo játék lesz, ennek két oka van: a franchise a Microsofté, s a fejlesztők már rommá unhatják amúgy is, így a Halo kizárva. Amire számítani lehet, az egy multiplatform játék, teljesen új motorral, esetleg online játékvilággal. Korábban a WoW sci-fi változatát rebesgették, de a Bungie ezt cáfolta.

Weboldalukon jelenleg egy rövid közlemény áll, mely szerint nem vesznek részt az idei expón, s hogy sajnálják. Én személy szerint nem annyira, a Halo franchise részeinél rosszabb és unalmasabb játékkal ritkán játszottam.