A legfontosabb információval kezdődött az Electronic Arts sajtótájékoztatója, a Mass Effect 3 2012. március 6-án kerül az üzletek polcaira. Most kezdődik a live demó.

Shepard lenyűgöző környezetben vív ádáz harcot egy lakóház méretű Reaper-rel. A grafika besza-behu, a széria legjobb darabjának ígérik a Mass Effect 3-at. A bemutató végén megmutatnak egy új trailer-t is, mely baromi jó zenét kapott, s a Mass Effect érzés csak úgy süt belőle! A képkockákat elnézve azonnal akarom a játékot!

Az Electornic Arts új szolgáltatást jelent be, az Origin.com-ot, mely egy tartalomletöltő szolgáltatás.

Need for Speed: The Run a következő bemutató. Először az NFS történetében a játékban nem csak autós jelenetek lesznek, hanem a játékos bizony gyalog is részese lesz valamilyen mókának. Most kezdődik az élő bemutató. Egy jó nagy ütközést követően a játékos kipattan a kocsiból, s a háztetőkön keresztül menekül, miközben a zsaruk helikopterről lőnek rá. Majd leüt egy rendőrt, s az autóját ellopva próbál meglógni a városból. Ez a kis intermezzo sokkal élvezetesebbé teszi a vezetést. Nyoma sincs ellenfeleknek, itt már az életed a tét.

A PC-sek kedvéért említjük meg, hogy épp most zajlik a Star Wars: The Old Republic bemutatója. Szentséges ég, ez valami veszettül jól néz ki!

Egy újabb kiváló produktum a kijelzőkön, snowboardosok előnyben, itt az SSX! Huhú, ez sem piskóta, dinamikus, pörgős zene, és lélegzetelállító környezet! Ezt muszáj lesz kipróbálni! Race it, Trick it és Survive it a három elérhető játékmód. Szintén az Origin.com felkeresésére buzdít a prezentáló, egyúttal közli, hogy jövő januárban érkezik a játék.

A FIFA 12 következik, nem győzik hangsúlyozni erényeit, azt, hogy minden platformon elérhető, egyenesen a világ játékának nevezik. Megemlítik hány díjat nyert, hányan játszottak vele, és hány példányban kelt el. Természetesen nem marad el most sem a “valaha készült legjobb FIFA” magasztalás sem. Több mint két éve fejlesztik a Player Impact Engine-t, amúgy a videót korábban már láthattuk a héten. Most egy olyan videó van terítéken, amelyen híres focisták és más celebek méltatják a FIFA-t. Van köztük NFL játékos és zenész is. Új online szolgáltatást jelentenek be, mely ingyenes, az EA Sports Football Club-ot. A szolgáltatás alapvető funkcióit mutatják be éppen, alapvetően egy közösségi szolgáltatás,klubokat lehet alapítani, lűthatod, hogy ismerőseidnek kik a kedvence, összehozza a különböző platform tulajdonosokat, legyen szó iPad-ről vagy akár a Facebookról.

Madden NFL 12, igazi NFL játékosok a színpadon harci felszerelésben. A játék új online funkciókat kap, erre is jellemző a manapság oly divatos közösségi centralicázió. A játék augusztus 30-án landol az üzletek polcain.

The Sims: Social, a játék teljes mértékben integrálódik a Facebook-ba, amit a játékban teszel, már meg is oszthatod. Közzéteheted, mit főztél a pasidnak a játékban, vagy felkérheted bármelyik ismerősödet, hogy legyen a szomszédod, persze csak virtuálisan.

S a végén a leginkább várt bemutató, a Battlefield 3. Szájtátva nézzük a küllönböző tecnikai bemutatókat, a single és a multi videókat. Terítéken a rombolhatóság. Bejelentésre kerül a Battlelog szolgáltatás, ami teljesen ingyenes lesz. A nyílt multiplayer béta szeptemberben érkezik, mindenki számára elérhető lesz, vélhetően előtte a zártat is megkapjuk. Végül jön a live demó. Egészend döbbenetes a látvány és az atmoszféra, a Call of Duty-nak biztosan annyi, a BF3 sokkal jobb játéknak bizonyul. A demóban volt egy olyan tankcsata, melyhez hasonlót még FPS játékban soha nem láttam. A Battlefield 3. október 25-én jelenik meg, és termézsetesen az Origin.com adja alá a közösségi szolgáltatást.

Ezzel ér véget az EA tájékoztató, meglepő bejelentésre itt sem került sor, azonban azt gondolom, hogy színvonalas ízelítőt láttunk az idei és a jövő évi felhozatalból.