A Microsoft és a Sony prezentációt követően a Nintendo van a porondon, jelenleg is zajlik Los Angeles-ben az E3-as prezentációjuk. Olvass tovább a friss hírekért!

Ebben a pillanatban lép színpadra a Nintendo elnöke, Saturo Iwata. Néhány általános gumimondattal nyitja mondanivalóját. Vélhetően most vezeti fel az új konzolt, ugyanis arról “panaszkodik”, hogy sajnos eddig nem sikerült megszólítaniuk a teljes játékos közösséget. Nagyobb teljesítményről kezdett beszélni, arról, hogy másképp fogunk tekinteni a játékokra. A Nintendo célja, hogy minden játékoshoz elérjen. Iwata úgy véli, hogy az új konzoljuk minderre képes lesz. Az istennek nem böki ki a lényeget egyelőre.

Reggie-Fils Aime a szinpadon, aki nem mellékesen a Nintendo America elnöke. Szintén rébuszokban beszél. A háttérben a Nintendo 3DS logoja, a kézikonzolra érkező játékokról kezd el beszélni. Elsőként a Mario Kart. Jézusom, sosem vennék DS-t vagy 3DS-t, rendkívül gagyi. Döbbenet, hogy ezt veszik, mint a cukrot. A következő játék a Starfox. A konzol mozgatására reagál a játék, köszönhetően a benne lévő giroszkópnak. Kid Icarus Uprising a következő játék. Most Luigi bohóckodik a kivetítőn, a konferencia ezen része teljesen hidegen hagy.

Resident Evil: Mercenaries 3D. Ez már egy fokkal jobban néz ki. Driver Renegade, Metal Gear Solid: Snake Eater 3D és egy csomó más.

Az új konzol neve hivatalosan Wii-U! Most tartják a bemutatót a kontroller használatáról, mely akkora, mint egy tablet, hatalmas kijelzővel. Videóhívásokra is alkalmas. Videóidat egyetlen mozdulattal “ráküldheted” a tévére. Most sorolják épp a konzol funkcióit. Beépített kamerával – elől-hátul, mikrofonnal és érintésérzékeny kijelzővel érkezik, ezzel teljesen új irányba tereli a videójátékokat a jövőben. Csatlakozhatjuk HD tévékhez, a játékokat két képernyőn játszhatjuk, akár golfot vagy baseballt is. Természetesen csatlakozik az internetre is, videó chat funkció is lesz rajta, és a közösségi élményeket is támogatja.

Most kezdődik az új játékok prezentációja. Természetesen lesz Super Mario is. Lego City Stories, egy teljesen új LEGO játék. Wii U és 3DS exkluzív lesz. Most a stúdiók fejesei egy videón méltatják az új kontrollert. A Darksiders II , Batman: Arkham City, Assassin’s Creed mind érkezik az új konzolra.

Darksiders II videó a kivetítőn, ezt követően pedig a Dirt. Tom Clancy’s Ghost Recon Online, Metro: Last Light, Ninja Gaiden 3, mind érkezik a Wii U-ra.

Érdekes, hogy mindent a kontrollerre hegyeztek ki, a konzolt nem is láthattuk, de állítólag meg van az is. A Nintendo Network fejlődésen megy keresztül, olyan szolgáltató lesz, mint a Live vagy a PSN, trailerekkel, letölthető tartalmakkal és egyéb csemegékkel.

Érdekes volt a sajtótájékoztató, vagy legalábbis szokatlan, mindenki várta, hogy megpillanthatja az új konzolt, s a végén semmi nem lett belőle. A játék felhozatal elég erősnek tűnik viszont, de még mindig nem érzem azt, hogy igazi hardcore játékosokat is el tudna csábítani a Wii U.