Jack Tretton nyitotta meg ma éjszaka a Sony E3-as sajtótájékoztatóját, ami bár rendkívül hosszúra sikerült, kevésbé érdekesre. Fókuszban a Move.

A bevezetőben Tretton köszönetet mondott a PS3 és PSP rajongótáborának, számaik javulnak, és a PSN biztonságos, állítja. Ezt követően a Naughty Dog alapítói a színpadon, terítéken az új Uncharted 3, egy eddig nem látott single player demót mutatnak be. A látvány első osztályú, látszik, hogy a PS3-at a csúcson járatják a fejlesztők. A multiplayer béta július 28-án indul, Amerikában a játékosok a teljes multiplayerhez hozzáférnek majd.

A következő bemutató az Insomniac-é, a Resistance 3 a fókuszban. 3D-s bemutató, a helyszín Saint-Louis, a chimérák csak úgy ömlenek felénk. Mindez 3 percben, nem estem tőle hanyatt. Szeptember 6-án jelenik meg a Resistance 3 Doomsday Edition, „potom” 150 dollárt kell érte pengetni.

Egy kis high-tech bemutató, a PlayStation márkájú 3D-s HDTV-t mutatják be. Érdekessége a tévének, hogy két oldalról nézve két különböző képet ad, így az osztott képernyővel nem kell szenvedni. Ára 500 dollár lesz, együtt jár vele a Resistance 3 is.

Kezdődik a Move szekció, először az NBA 2K12-vel. A Move támogatás újdonság, a játék kezelése állítólag egyszerű lesz. Kobe Bryant a színpadon, ő játszik a játékkal bizonyítván, hogy nem csak hardcore játékosoknak készült. 8.8 millió darab Move-ot adtak el eddig. Folyamatosan bővül a támogatott játékok listája.

inFamous 2 bemutató, ez is irányítható természetesen Move-val, a bemutatott videóból semmi új nem derült ki, amit eddig ne tudtunk volna.

Ezt követően apróbb bejelentések, melyeket most nem részletezek, ugorjunk a BioShock Infinite bemutatóra. Nem a víz, hanem a magasság az úr a játékban, nem érzékelem, hogy annyira más lenne a játék hangulata, mint az előző két részben. Természetesen a játék is támogatni fogja a Move-ot.

Na, akkor eljött végre, amit mindenki várt, NGP, a színpadon Kaz Hirai. A PlayStation Suite-tal kezdi, melyet az okostelefonoknak és a tablet-eknek találtak ki. Az NGP végleges neve, ahogy korábban már megírtuk, PLAYSTATION VITA lett. A kézikonzol 3G-s és WiFi verzióval is rendelkezik. Lássuk, mit is tud a kütyü. Uncharted: Golden Abyss demó, húú, nagyon brutálul néz ki.

További Vita bemutatók: Ruin, ModNation Racers, LittleBigPlanet, Street Fighter X Tekken. A Sony úgy nyilatkozik, hogy 80 cím készül a konzolra, ebben a munkában többek között az EA és az Ubisoft is kiveszi a részét. A konzol év végén debütál, a Wi-Fi verzió 249 dollárba, még a 3G-s 299 dollárba kerül majd.

A végén ismét Jack Tretton a színpadon, összefoglalja a látottakat. Számomra csalódás volt a Sony produkciója, semmi olyannal nem szolgált, amit eddig ne tudhattunk volna.