A VG247 stábja sikerrel járt, is sikerült egy rövid interjút készíteni Dominic Guay-jal, a Watch Dogs producerével, így néhány információval gazdagabbak lettünk az E3 eddigi legnagyobb meglepetésjátékával kapcsolatban.

Azt az Ubisoft és a Microsoft prezentációjában is láthattuk már, hogy a Watch Dogs egy sandbox, azaz nyílt világú TPS, azaz külső nézetes akciójáték lesz. A játék főhőse Aiden Pearce, őt irányíthatjuk majd a játékban, s kinek karaktere akképp formálódik, ahogy alakítjuk. Guay elmondása szerint Pearce “se nem jó, se nem rossz karakter”.

Az már a demóból is jól látszott, hogy a játékban igen nagyfokú szabadságra számíthatunk, s azt szintén a játékos dönti majd el, hogy mennyire hagyatkozik Pearce képességeire, azaz, mennyire veszi igénybe azt a lehetőséget, hogy a város számítógépes hálózata gyakorlatilag az uralma alatt áll, minden információhoz hozzáfér, egy pillanat alatt lehallgat mobilhívásokat, vagy épp állítja át a közlekedési lámpákat pirosra, ezzel óriási felfordulást okozva.

A játék helyszíne Chicago, s azért választották épp ezt, mert a játék koncepciójához a város sokszínű kerületei adták a legjobb helyszínt.  Az egyjátékos módban bármikor bekapcsolódhatnak mások is, nem véletlen lett a játék szlogene az “Everything is Connected. Connection is Power.”

A Watch Dogs megjelenési dátummal nem rendelkezik egyelőre, de idén egészen biztosan nem kerül az üzletek polcaira, így legkorábban 2013-ban találkozhatunk a multiplatform játékkal.