Míg a Nintendo E3-as sajtókonferenciája előtt a pozitív várakozások miatt nőttek a cég részvényeinek értéke, a bemutató után csökkent az árfolyamuk. A közönség, a befektetők és az elemzők is csalódtak, továbbra is kérdőjel a Wii U.

A befektetők nem értékelték a cég E3-as prezentációját, másnap reggelre a részvények árfolyama 2,9%-ot esett, miközben a helyi tőzsdeindex pozitívban volt. Érdekes, hogy mind a Sony, mind pedig a Microsoft papírok értéke emelkedett a bemutatójuk után.

A Sterne Agee elemzői szerint még mindig nem lehet eleget tudni a Wii U-ról, s kevés olyan játékot mutattak be, ami tényleg kihasználja a gamepad előnyeit.

Michael Pachter szerint a csalódás oka, hogy egy évvel a Wii U bejelentése, és fél évvel a várható megjelenése előtt még mindig semmit nem tudunk a konzol hardveréről, s gyakorlatilag a gamepad-en kívül semmi újdonság bejelentése nem történt meg.

A piac tehát bizonyosságot várna, azonban ebben a Nintendo nem partner: kihangsúlyozták, hogy a pontos megjelenési dátum és a hardver specifikáció bejelentése még nem most lesz.