A Nintendo vasárnap este már tudott valamit, amikor a Nintendo Direct keretein belül bemutatta a Wii U hardveres újdonságiat, csak mi akkor még nem tudtuk, hogy ők tudják. Tegnap óta sajnos igen, lezajlott a Nintendo konferencia.

Három nagy konzolgyártó, és két sekélyes konferencia eddig a Microsoft és a Sony részéről. Természetesen nem vártuk, hogy majd a Nintendo váltja meg a világot, de hogy ilyen semmitmondóan gyenge produkcióval állnak ki a világ szeme elé, arra legrosszabb álmainkban sem gondoltunk volna. Lássuk, zanzásítva a történéseket.

A prezentáció elég furcsán kezdődött, egy rövid bemutatót követően a Pikmin 3 mutatkozott be. Azaz, csak mutatkozott volna, ugyanis a gyakorlatilag tényleg csak néhány másodpercnyi gameplay jelenetből annyit tudtam leszűrni, hogy színes kis lények mászkálnak, mint pók a falon, s eközben különböző akadályokon kell átvergődniük, amin már egy elsős általános iskolás is hasát fogva röhögne. Hardcore gaming 2012!

A mini bemutatót követően röviden rátértek a Wii U-ra, természetesen szuperlatívuszokban beszéltek az új kontrollerről, ami már gamepad, majd a YouTube, Netflix és Amazon Video támogatásnak örültek, de nagyon.

Az izgalom ezúttal sem fokozódott tovább, ugyanis következett a New Super Mario Bros. U című, már unalomig lerágott csont bemutatása, majd néhány külső fejlesztő játéka mutatkozott be. A Batman Arkham City Armored Edition rövid bemutatója következett, ami talán egy épkézláb cím lehet a Wii U konzolra, de a nextgen masina sem képes természetesen a már 7 éves klasszikus nagykonzolok grafikai teljesítményét hozni.

Ezt követte a Scribblenauts Unlimited bemutató, majd sorban a már jobban csengő címek hangzottak el: Darksiders II, Mass Effect 3 (a legnagyobb meglepetés az este folyamán, de a végterméktől előre félek! ), Tank! Tank! Tank!, Tekken Tag Tournament 2, Trine 2: Director’s Cut, Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge, s végül az Aliens: Colonial Marines.

Ezt követően a Wii Fit U játékot méltatták hosszasan, kalóriaszámlálóról mesélve próbálták mozgásra ösztönözni a nagyérdeműt, a részletektől megkíméllek benneteket.

S akkor jöjjön a 3DS. Három új Mario-játék debütál: a New Super Mario Bros. 2, a Paper Mario Sticker  és a Luigi’s Mansion: Dark Moon. Külső fejlesztők címei lesznek a Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate, az Epic Mickey: Power of Illusion, a  Scribblenauts Unlimited, és  a Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance.

Ezt követte a LEGO City Undercover sandbox játékmenettel kecsegtető trailere, íme:

Mindezt valóban egy érdekesebb rész követte, ugyanis az Ubisoft tűnt fel a színpadon, természetesen nem az egész gárda, csak Xavier Poix, aki a Zombi U játékon keresztül demonstrálta, hogy milyen lehetőségek is vannak a Wii U gamepad-jében. Való igaz, a játék egész szórakoztatónak tűnik, s technikailag kihozták belőle azt, amire az új irányítás képes. Az Ubisoft Wii U-s felhozatala között olyan címek szerepelnek, mint az Assassin’s Creed III, a Just Dance 4, a Marvel Avengers: Battle for Earth, a Rayman Legends vagy a Sport Connection.

Az estét Katsuya Eguchi fellépése zárta, aki hosszasan beszélt a Nintendo Land címre hallgató programról, mely vélhetően nyitócíme lesz a Wii U konzolnak. Ez gyakorlatilag nem más, mint egy minijátékokból álló, részben jól ismert karakterekkel (pl. Luigi) megspékelt bugyuta kreálmány.

Itt fulladt már teljes érdektelenségbe az este, kínszenvedés volt az egész prezentáció, a Nintendo-nak is sikerült beállnia a sorba. Az, hogy a Wii U-ból eddig csak a kontrollert voltak képesek megmutatni, a konzolt magát még nem láttuk, már senkit nem érdekelt!