Köszönjük Game Informer magazin! Jóvoltukból ismét klassz részleteket tudhattunk meg idő előtt, ezúttal a The Elder Scrolls V: Skyrim első vaskosabb DLC-jéről, a Dawnguard-ról.

A DLC története egy Harkon nevű vámpír körül szövődik, aki ellenségeivel akar leszámolni, miután visszatért száműzetéséből. Ez pedig azon keresztül vezet, hogy Skyrim népét sötétségbe taszajtja. Behódolhatsz a vámpír uraságnak, s így te is vérszívóvá válhatsz, avagy, csatlakozhatsz a Dawnguard-hoz, akik a vámpírvadászok Skyrim világában. Mivel mindkét oldalt választhatod, más-más játékélményt nyújt a DLC, így kétszer is végigjátszhatod.

A vámpírok és a vérfarkasok is egyedi képességfával rendelkeznek, s az expanzióval egy új, legendary fokozatú sárkány is érkezik, kézen fogva a páncélozott trollokkal, halálkutyákkal és gargoyle-okkal.

Új szerszámíjakat, illetve egy Soul Tear névre hallgató sárkányüvöltést is kapunk, melynek segítségével egy halott ellenség lelkét lehet ellopni.  Egy pár küldetés erejéig visszatérhetünk Oblivionba is.