Bár ma reggel már közzétettük a tegnap esti Nintendo Direct esemény videós összefoglalóját, most szövegesen is összefoglaljuk, hogy miről is beszélt Iwata a fél órás közvetítés alatt. Fókuszban a Wii U hardvere.

A Nintendo gálánsan nem vette el a szoftvergyártók kenyerét az E3-as prezentációt illetően, azalatt már csak a játékokról fogunk hallani a Wii U-t illetően, a hardvert nem boncolgatják többet.

A legfontosabb változás, hogy a Wii U irányítója megváltozott, a hivatalos neve már gamepad, s valóban megkapta a két analóg kart, amiről korábban csak pletykáltak. E két kar 360 fokban forgatható, és nyomkodható is. Található lesz rajta egy TV gomb, mellyel úgy lehet bekapcsolni majd a konzolt és a TV-t, hogy valójában egyikhez sem kell nyúlni.

A kontrollerbe belekerült egy NFC olvasó is, így képes lesz flashkártyák olvasására. A Wii U együttműködik az összes eddigi Wii-eszközzel, a Wii Mote-tal a Nunchukuval és a Balance Board-dal is, ezen felül azonban kap egy a hardcore játékosoknak kedvező ún. Wii U Pro Controller-t is (ld. a lenti képet).

Korábbi videós posztunkban említettük, hogy a Nintendo nagy hangsúlyt helyez majd a közösségi funkciókra is. Ennek jegyében debütál a MiiVerse, ami gyakorlatilag a MiiPlaza továbbfejlesztett változata lesz. Ezen a felületen tudnak egymással kommunikálni a játékosok, lehetőség lesz üzenetek küldésére, segítség kérésére és tartalom megosztásra. A kontroller és a televízió kiváló felület lesz a böngészésre is, szabályozni lehet majd, hogy milyen tartalom jelenjen meg a kontroller LCD kijelzőjén, és mik jelenjenek meg a tévén.