Egészen pontosan tizennyolc perc múlva kezdődik talán a legnagyobb várakozással várt prezentáció az idei E3-on, azaz, a Microsoft sajtótájékoztatója, melyen az új konzollal kapcsolatban várható bejelentések lesznek a középpontban. Kövesd velünk!

Az élő közvetítésünket hamarosan indítjuk…

Üdvözlünk az Új Generációban!

A közvetítés az Xbox LIVE szerint pontosan kettő perc múlva kezdődik, vélhetően felvezetővel.

18:20

Valami mozgolódik, bár még mindig nincs élő kép. Egy újabb számláló indult el, melyen még valamivel több, mint tíz perc van hátra a kezdésig.

18.30 Kezdődik

A Convention Center zöld fényben pompázik, nagyon látványos. A nézőtéren élénk moraj, mindenki a kezdést várja. A színpad egyelőre üres.

18: 34

Már csúszásban vagyunk, nem olajozottan megy a dolog.

18: 36

Indul a mandula. A Konami kedvcsinálójával, ez elég meglepő. Ez bizony a Metal Gear Solid lesz. Snake a képernyőn. A látvány magáért beszél, erről a Fox Engine gondoskodik. Gameplay felvétel indul, a játék nyílt világban játszódik! Valósidejű időjárás, különböző szállító járművek, taktikai elemek. A lopakodás minden eddiginél fejlettebb! A látványvilág klassz, de azért nem remeg meg a térdünk tőle. Az előzetes végén a játék karakterei mutatkoznak be. Ez volt a Metal Gear Solid V: Phantom Pain.

18:42

Don Mattrick és Hideo Kojima a színpadon. Kojima kinyögött két mondatot angolul, alig ment neki. Mattrick most az Xbox 360-ról kezd beszélni, és átadja a szót Yusuf Mehdi-nek.

Az Xbox 360 konzol megújul, és már mától kapható! Kisebb, csendesebb, és jobban hasonlít az Xbox One-ra. Az Xbox LIVE Gold tagok havi két ingyenes játékot tölthetnek le, július egytől. Assassin’s Creed II és Halo 3, ezzel kezdődik a felhozatal.

Egy új játékot jelentenek be, mely még soha nem került konzolokra. Ez egy tankos móka lesz, mégpedig nem más, mint a World of Tanks!

18:47

Victor Kisly a színpadon, a World of Tanks alkotóinak vezetője. Arra jutott a csapat, hogy az Xbox 360 konzol az, ami a legjobb játékélményt nyújtja a konzolok közül, a maga 48 millió Xbox LIVE előfizetőjével. Kicsit színpadias a pasi, mindenkit arra bátorít, hogy töltse le a World of Tanks-t, mely nyáron lesz elérhető.

Két új címet jelentenek be, szintén 360-ra. Az egyik egy gyerekjáték lesz, a Press Play-től. Fasza kis platformer játéknak tűnik, kellemes látványvilággal. Max: The Curse of Brotherhood a címe. Már a másik előzetes fut, ez persze nem más, mint a Dark Souls II. A hangulat a már megismert,a látvány még kellemesebb. Folyik a vér a hatalmas kardcsapásoktól.

18:52

Phil Spencer a színpadon, a Microsoft Studios elnöke. Sokkal több játékuk készül most, mint valaha a múltban, mondja. Új IP-k, meglévő kasszasikerek. Kezdjük az első új IP-vel. Volt valaha egy ragyogó város…kezdődik az előzetes. Íme a Ryse. Egy CG trailert láthatunk, ami persze marha jól néz ki. Aki szereti a római korban játszódó műveket, annak ez nagyon be fog jönni. Gameplay jelenetre váltunk, na, ez beszarás jól néz ki! Egy két QTE a képernyőn, és véres harc, látványos jelenetekkel. A mozgás ugyan kicsit darabos, de még van idejük csiszolni. A hangulat az odab*sz. Már bent vagyunk az erőd belsejében. Kicsit Gyűrűk Ura feelingem van. A mozgást még mindig darabosnak látom. Úgy tűnik, hogy a kivégzőmozdulatok bizony mind QTE-vel lesznek megoldva, ezt sokan nem szeretik. Ez a cím kötelező darab!

19:01

Cevat Yerli, a Crytek törökje a színpadon. A Ryse Xbox One-exkluzív cím lesz, jelenti be, melyet a legújabb CryEngine-nel emeltek olyanná, amilyen.

A következő darab a Killer Instinct, szintén Xbox One-exkluzív. Bunyós játék.

Ted Price, az Insomniactól a színpadon, ami azért meglepő, mert ez egy Sony stúdió. Bejelenti a Sunset Overdrive-ot. Szintén exkluzív játék, csak nem PS4-re, hanem az új Microsoft-konzolra. Indul az előzetes, egy faszi pókemberként ugrál háztetőkön, majd harcol szörnyekkel. A hangulat leginkább Toy Story-s. Nem ettől lesz az új konzol sikeres, az biztos.

19:05

McLaren. Jön a Forza Motorsport 5. Egy előzetes fut, mely a stúdiót méltatja. A színpadra egy nem gyenge sportkocsi kerül, tűzpiros, és azonnal elfogadnám. Új korszak kezdődik a Forza életében. A nagy kivetítőn fut a demó, a látvány szinte élethű, elképesztő a realizmus. S most kezdődik a live demó. Az ellenfelek úgy vezetnek, mint a valós pilóták, nem pedig mint a mesterséges intelligencia. A látvány nagyon durva. És akkor jön az előzetes, csak valódi gamplay jelenetekkel.

19:11

Phil Harrison a pódiumon. A játékosok közösségét méltatja, és az indie fejlesztőkét, akik több mint 1 milliárd dollár bevételt termeltek a Microsoftnak. A Minecraft is Xbox One-ra vándorol. Fut az előzetes. Nem ez fogja megmutatni a konzol grafikai képességeit. LOL.

A Remedy új játék, és kreatív direktora érkezik, Sam Lake, a játék pedig a Quantum Break. Arról beszél, hogy kötik össze a játékot a televíziós sorozattal. Szintén egy exkluzív cím, és kezdődik egy real time demó. Hoppá! Valós időben is durván néz ki a játék, nagyon durván! A mimika első osztályú, az ajkak a valós szöveget ejtik ki. Sajnos vége, pedig néztük még volna tovább.

Most pedig egy cell-shaded technológiát használó új játék: D4. Kurta kis kóstoló volt.

19:18

Dave McCarthy lép a dobogóra. Egy új játék ismét, a Project Spark. Na, ez egy Kinectes darab lesz. A játék a Smart Glass technológiával kompatibilis. Érdekes a koncepció, de nem a hardcore játékosoknak szól.

Eddig azért túlságosan nem jöttünk lázba, pedig a shownak már egy jelentős része lement.

19:23

Marc Whitten a színpadon. Most pedig a konzolra terelődik a szó, annak különböző fícsöreit kezdik bemutatni. Kezdik a Smart Glass promózásával. Ez a rész dög unalom. Hangutasítások, hogyan oszthatunk meg tartalmakat Kinecten keresztül, stb. A játékunkat azonnal feltehetjük Twitch-re, ahol másik nézhetik, hogyan is játszunk.

Eltörlik a Microsoft Pontot, saját valutában fizethetünk mindent, és korlátlan számú barátunk lehet, az eddigi 100 helyett.

Crimson Dragon, egy újabb exkluzív cím, a közönség hangos fújjozásba, röhögésbe és bekiabálásba kezd. Nincs ugyanis hang.

19:31

Dead Rising 3 világpremier. Új főhőssel jelentkezik a zombis játék. Indul az előzetes. Ezt akár ki is hagyhatták volna, egy buta, hentelős címről van szó, közepes látványvilággal. Minden tárgyat fegyverként lehet használni, úgy tűnik, a játékban nincs automata célzás. A félelemfaktor egyenlő a nullával, inkább nevetséges az egész. Vérből nem lesz hiány, az egészen biztos. Ezen kívül nem nagyon tud és mutat mást a játék. Tényleg ezt kell nézni egy E3-on hat percen keresztül? Igen, ez is egy exkluzív cím.

 19:38

És akkor jön a The Witcher 3. A CD Projekt RED képviselője a színpadon. A játék Xbox One-ra is megjelenik. Szerepjáték rajongók figyelem! Teljesen nyitott, szabadon bejárható világ! A játék Kinect-kompatibilis lesz 🙁 Egy epikus, következő generációs fantasy-szerepjáték. Indul az előzetes. Ingame jelenetek, pazarul néz ki, de nem áll leejtősen!

19:41

Electronic Arts és DICE. Battlefield 4. 60 fps/másodperces, valódi játékmenet következik. Kis technikai baki, az előzetes nem indul. Kezd egy kicsit kínos lenni, a nézőtérről bekiabálnak már. Még mindig nem megy. Elindult végre. Most a LIVE stream akadt le a konzolon. Valami nagyon nem kóser. Elkezdődött az eszetlen lövöldözés, nem lett nedves a bugyim a látványtól. Nem néz ki rosszul egyáltalán, de valahogy nem süt róla az “ilyet még soha nem láttam” érzés. A lezuhant repülőgépek mint egy papírmodell csúsznak a tengerbe.

Xbox One-ra jelenik meg az első Battlefield 4 DLC.

19:50

Ismét Phil Spencer a színpadon. What Lies Below címmel új játék jelenik meg, sokat nem láttunk belőle. A Microsoft öt teljesen új stúdiót alakít új játékok fejlesztésére. Egy techdemót láthattunk a Black Tusk Studios-tól.

19:56

Jön a Halo, a 343 Industries képviselője a színpadon. 2014-ben indul az új Halo-móka, 60 fps-sel a konzolon.

Közeledünk a végéhez.

Idén novemberben jelenik meg az Xbox One, 499 dolláros és 499 eurós áron! Az közel 150 ezer forint lesz!

És zárásul még egy exkluzív cím. A Respawn Entertainment készíti. Egy sci-firől van szó, decens látványvilággal, mechákkal, és batár nagy űrhajókkal, Titanfall címmel.

20:01

Vince Zampella a színpadon. Ismét a Titanfall a kivetítőn, ezúttal gameplay-jel van dolgunk. A látvány kellemesebb, mint az előzetesen volt. Még azt nem mondtam, ez is egy FPS. Ez sem fog sok gémert lázba hozni. Leginkább Vanquish szaga van, csak belső nézetből. 2014 tavaszán jelenik meg a játék.

Vége. Hát ez vérszegény volt.