Titkon valahol már reméli a világ gémereinek egy része, hogy a Sony hamarosan libbenti a fátylat a következő PlayStation-konzolról, annak ellenére, hogy a PS4 dübörög. Nekik rossz hír, hogy biztos nem az E3-on. 

Korábban megírtuk, hogy az idei E3-as prezentációját a Sony Los Angelesben négy nagyobb játékra építi, azon túl, hogy lesznek új bejelentések is. De sokan arra is kíváncsiak, hogy hardver fronton mi újság? A Sony Worldwide Studios elnöke, Shawn Layden árulta el a PlayStation Blogcast-on, hogy “az idei E3-on nem lesz új harverbejelentés”.

Mindez azt jelentheti, hogy vélhetően a PlayStaiton 5-öt a japánok csak a jövő évi E3-on tervezik bemutatni, ami pedig a 2020-as debütálást valószínűsíti. Addigra lesz a PlayStation 4 hétéves, ami pedig alaposan kitesz egy generációt.

Nincs is oka kapkodni a japánoknak, ugyanis lassan már 80 millió PS4 kelt el világszerte, s igaz, hogy az eladások lendülete megtorpanni látszik, de még néhány millió konzolt tud értékesíteni a vállalat ebben a ciklusban.