A hatalmas botrány övezte Star Wars: Battlefront II immáron hivatalosan is bekerült a fizetős EA Access kínálatába, így aki még nem próbálta, ráteheti a mancsát a játékra. 

A DICE azt sem tudta, hová nyúljon, miután a rajongók haragja szinte a Föld színéről mosta le a stúdiót, miután kiderült, hogy a Star Wars: Battlefront II-ben nemhogy mikrotranzakciók lesznek, hanem a fejlődést is befolyásoló cuccokat lehet a játékban valós pénzért venni. Mindez egy évvel ezelőtt történt, azóta természetesen már elült a játék körüli felhajtás, és az EA elérkezettnek látta az időt, hogy előfizeti játszhassanak a játékkal.

A kiadó bejelentette, hogy a Battlefront II immáron hivatalosan is megtalálható az EA Acces Vault-ban, a szolgáltatás előfizetői már ezzel a játékkal is játszhatnak korlátozás nélkül. Mivel a játékhoz nem készültel bővítmények, a teljes játékhoz lehet már hozzáférni.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy az Origin Access-ben nincs benne a játék, egyelőre arra várni kell, hogy a PC-sek mikor férhetnek hozzá.