Az EA, csakúgy mint a Sony vagy a Microsoft addig szeretné nyúzni a PS3-at és az X360-at, amíg csak lehet, s nem erőltetik a közeljövőben az új generációs konzolokat.

Az Electronic Arts fejese, Frank Gibeau a CVG-nek adott interjújában beszélt arról, hogyan is viszonyulnak ehhez a kérdéshez. “Egyáltalán miért is lenne szükség rájuk (next gen konzolok – a szerk.)?” – tűnődött el Gibeau. “Nehezen tudom elképzelni, hogy mire is lenne jó egy PlayStation 4. A felbontás már így is 1080p, s az internethez is kapcsolódsz. Lehetne kicsit gyorsabb, több polygon lehetne, s egy kicsit a grafikán is javíthatnál. Na de milyen áron?!”

A kiadók, mint az Electronic Arts, a játékokat gyártók és a vásárlók számára biztos, hogy nagy áron. “A vásárlók boldogok”, csakúgy mint az Electronic Arts a most már öt éves hardverrel. “Azok a nagy generációs váltások, melyek a múltban léteztek, már nem léteznek többé”, részben köszönhetően az internetre történő kapcsolódás miatt.

Nagyon úgy tűnik, hogy az EA-nak nincs túl sok ötlete a jövő konzoljával kapcsolatban, mi azonban szívesen várjuk a Tieteket a hozzászólások között!