Ha megvetted a Fight Night Champion-t, amikor kinyitottad a tokot észrevehetted, hogy valami hiányzik belőle. A kis használati útmutató füzetecske. Az EA Sports száműzi ezeket.

A Kotaku adta hírré az Electronic Arts megerősítő szavait, hogy az NBA Jam lesz az utolsó EA Sports játék, ami a hagyományos papír alapú kis füzetecskét tartalmazza. A jövőben, hasonlóan az Ubisoft tavalyi döntéséhez, a leírások közvetlenül a játékból érhetők majd el. Per pillanat ez a döntés nem érvényes azokra az EA játékokra, melyek nem a sport divízió gondozásában jelennek meg, mint például a legfrissebbek közül a Dragon Age II vagy a Dead Space II.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt 15 évben hányszor olvastam el ezeket a füzetecskéket, mindig az internetről informálódtam adott játékkal kapcsolatban. Ugyanakkor való igaz, hogy az akár több millió példányban elkelő játékok óriási mennyiségű papírt igényelnek, így az EA ezen döntése környezetvédelmi szempontból dicséretes.