Bár ízlések és pofonok, vitathatatlan, hogy a Dead Space első két része hatalmas siker volt a rajongók körében, s nem is volt kérdéses, hogy az Electronic Arts behúzza a harmadik részt. Csakhogy az első kettő túl félelmetes volt, így a harmadikon változtattak.

Laura Miele, az Electronic Arts marketing igazgatója a napokban beszélgetett az MCV firkászával, s elmondta, hogy “igazán büszkék” voltak a Dead Space első két részére, “visszajelzéseket kaptunk, melyből megértettük, hogy juttathatjuk el a játékot még több vásárlóhoz”.

 Olyan visszajelzések érkeztek, hogy szeretik a thriller játékokat, de ezek túl félelmetesek voltak, s a következő dolog már az volt, hogy valakivel együtt szerették volna mindezt átélni. Ezért döntöttünk a harmadik részben a kooperatív mód mellett.

Mindebből úgy tűnik, hogy a Dead Space 3 még mindig félelmetes lesz, azonban a lehetőség, hogy valakivel játszhatod majd, kevésbé teszi félelmetessé.

A Dead Space horrorja még mindig ott lesz. Bár igaz, hogy a játék gyökere kevésbé lesz félelmetes, de az emberek sokkal jobban érezték magukat úgy, hogy mással játszottak, mintsem, hogy egyedül. Személy szerint én is szívesebben megyek el egy horrorfilmere a férjemmel, s nem pedig egyedül nézem meg.

Jövőre kiderül, mindez hogy sikerült.