A Twitteren PSErebus nevű felhasználó információi szerint a PlayStation 5 2020 november 20-án jelenik meg Észak-Amerikában, és drágább lesz, mint a PlayStation 4 volt indulásakor.

PSErebus elemében volt, és több információt is kiszivárogtatott a PlayStation 5-tel kapcsolatban. Szerinte a konzol két terabájtos meghajtóval érkezik, ami ráadásul már SSD lesz (ezt eddig is tudtuk), és a Gran Turismo 7 lesz az egyik húzócím az induláskor.

Ami viszont ennél érdekesebb, hogy szerinte a konzol 499 dolláros árcédulát kap, azaz, 100 dollárral drágább lesz, mint a PlayStation 4, valamint a Pro volt megjelenésekor. Mindez azt jelentené, hogy az új konzol körülbelül egy árszinten indítani a két éve megjelent Xbox One X-szel, ami Magyarországon 164,990 forintos áron került az üzletekbe.

A fentiekre könnyű legyinteni, azonban mindenkit emlékeztetnék, hogy PSErebus volt az, aki napra pontos megjelenési dátumot szellőztetett meg a The Last of Us: Part II-höz, és később kiderült, hogy az információi helyesek voltak.