Egy milliárd dollárt veszíthet az Electronic Arts abban a két éve folyó perben, melyben az amerikai egyetemi sportszövetség (NCAA) citálta a kiadót a bíróság elé.

Az USA Today kiszámolta, hogy az Electronic Arts 1 milliárd dolláros veszteséget szenvedhet el, ha elveszíti az NCAA és néhány egykori egyetemi atléta által indított pert. A per tárgyát az képezi, hogy a sportolók arca megjelent több EA játékban, mint például az NCAA football vagy kosárlabdás játékok, melyért a kiadó nem fizetett a nekik.

S hogy hogy jött ki az egy milliárd dollár? Ha minden sportolóra 1,000 dollárt számítunk platformonként, akkor 305.5 millió dollár üti a markát az amerikai futballistáknak és 29 millió a kosarasoknak. Ha azonban a bíróság úgy dönt, hogy az Electronic Arts szándékosan nem fizetett a játékosoknak, akkor az összeget meg is háromszorozhatják, köszönhetően Indiana állam hatályos törvényeinek.

Az Electronic Arts hivatalos közleményében így reagált: “Még egymilliárdot bukhatunk, ha egy óriási meteor a Földnek ütközik. Egyik eshetőségre sem készülünk.” A közlemény nem kicsit pökhendi, bízunk az igazságszolgáltatásban.