Azt eddig is tudtuk, hogy a Grand Theft Auto V hatalmas siker lesz, de arra talán még a játék kiadója sem számított, hogy mekkora bevételt fog generálni a játék egy nap alatt. A becslések szerint 800 millió dollárt hozott a konyhára 24 óra elteltével.

Ebben a számban nincs benne a brazil és a japán teljesítmény, ugyanis ott még meg sem jelent a játék. A Rockstar történetének ez lett a valaha elért legmagasabb első napos bevétele. Összehasonlításképp, az Activision a Call of Duty: Black Ops 2-t 2012-ben az év legnagyobb megjelenésének titulált, 500 millió dolláros első napos bevétellel. A Modern Warfare 3-nak pedig három nap kellett ahhoz, hogy elérje a 775 millió dolláros bevételt.

Természetesen a Take-Two elnöke, Strauss Zelnick mindezt nem hagyta szó nélkül:

Mindannyian a Take-Two-nál ámulunk a Grand Theft Auto V kezdeti sikerein. Még egyszer, a csapat a Rockstar Games-nél túltett magán, s a szórakoztatóiparban új mércét állított fel a kreativitást, innovációt és kiválóságot illetően.

A játék nem csak a világot, de az Egyesült Királyságot is felforgatta: a szigetország történetének ez lett a legnagyobb játékos rajtja, 1,57 millió darabot adtak el belőle a megjelenést követően.

Mit is lehet minderre mondani? Elképesztő!