A legfrissebb értesülések szerint a Microsoft egy utolsó dashboard-frissítést készül kiadni az Xbox 360-hoz, mely részben esztétikai újításokat hoz, részben pedig funkcionális változásokat. Utóbbiak részeként az új Xbox-szal hangolható össze a konzol.

A The Verge értesülései szerint az utolsó dashboard-frissítésnek köszönhetően a rendszer már kezelni tudja majd a Windows 8.1-hez készülő ún. Live Tiles, azaz élő csempéket. Ami ennél fontosabb viszont, hogy egy funkcionális fejlesztésnek köszönhetően az új Xbox használatára könnyedén válthatnak át a játékosok. Az új konzol kezelőfelületéről elérhetők maradnak az achievement-ek, és ugyanúgy chatelhetünk majd Xbox 360-as barátainkkal is.

Sokan nem örülnek majd neki, de ez a dashboard frissítés vet majd véget állítólag a Microsoft Pontok használatának is, a jövőben már csak bankkártyával, illetve ajándékkártyákkal lehet majd bármit is vásárolni a virtuális piactéren.

A forrás szerint a dashboard frissítés augusztus körül kerülhet ki élesben, előtte a bétateszt valamikor június magasságában várható.