Egyelőre fellélegezhet a 38 Studios, miután kifizette annak a 75 millió dolláros hitelnek az első részletét, melyet még 2010-ben nyújtott számára a stúdiót alapító Rhode Island Economic Development Corporation.

Néhány nappal ezelőtt még gond volt a stúdió háza táján, amikor is a béreket nem tudták kifizetni, a bank el is utasította az 1,125 millió dolláros csekket, amit benyújtottak, azonban most már sikerült a pénzügyi teljesítés. Lincol Chafee kormányzó úgy nyilatkozott, hogy ideje volt, hogy a 38 Studios végre privát befektetők után nézzen. Hozzátette, hogy az adófizetők érdeke volt, hogy felszínen tartsák a stúdiót, azonban a RIEDC nem adott volna további haladékot.

Nagy a baj. Minden lehetséges, kivéve az, hogy még több pénzt kapjon a stúdió. Az állam egy centet sem áldoz már a csapatra.

A következő részlet november elsején lesz esedékes, 2,6 millió dollár, melyről a Rhode Island hivatalnokok úgy vélik, hogy teljesíthető lesz. 2013-ban ezt követően 12,6 millió dolláros törlesztés vár a csapatra. Chafee az összegyűlt riportereknek azt is elárulta, hogy a csapat Amalur-ténájú MMO-ja, ami a Project Copernicus névre hallgat, 2013 júniusában jelenik meg.

[UDPATE] Időközben befutott a játék első trailere, íme: