Ha valaki nagyon beizgult volna az utóbbi időben a Valve háza tájáról származó pletykáktól, s reménykedik, hogy a Half-Life 3 már úton van, az jobban teszi, ha lehűti magát. Egyelőre biztosan nem jön a folytatás.

Az biztos, hogy a Valve folytatni fogja a Half-Life sorozatot, de hogy milyen formában, az egyelőre kérdéses. Sokan arra számítanak, hogy kapásból a harmadik résszel jelentkeznek majd, s ezzel kapcsolatban számos pletyka is felütötte a fejét. Az egyik híresztelés szerint elindult a hivatalos Half-Life 3 honlap, még egy másik riport arról számolt be, hogy az egyik Valve alkalmazott HL3 pólóban virított, sőt, olyan hírek is keringtek, hogy Gabe Newell adott utasítást a csapat tagjainak, hogy szivárogtassanak ki információkat.

Most azonban vége a találgatásoknak, Chet Faliszek, a Half-Life játékok egyik forgatókönyvírója a Steam fórumain cáfolta meg a pletykákat. Nem tagadta ugyan, hogy nem lesz újabb Half-Life játék, de egyenesen a közösség trollkodásának nevezte mindazt a találgatást, ami az utóbbi időben felütötte a fejét.