Úgy tűnik, hogy nem válik valóra az Ubisoft azon terve, hogy a Revelations után pihenteti az Assassin’s Creed sorozatát. A jövő évi folytatás már biztos, de a nagy kérdés, a harmadik rész helyszíne.

Ha valaki esetleg nem vágná, miről is van szó: a sorozat első részében mutatkozott be Altair, majd a második résztől kezdődően lépett a képbe a mai kor embere Desmond, aki elődei emlékeit éli át újra és újra. Mindez az Assassin’s Creed II-ben kezdődött, azóta tavaly megjelent a Brotherhood, míg két nappal ezelőtt a Revelations. Igen ám, de ezek egyike sem az a bizonyos harmadik rész, ami szakítana a Desmond féle vonallal.

Korábban már felbukkant egy pletyka, miszerint a majdan megjelenő Assassin’s Creed III helyszíne Egyiptom lehet, de ezt az Ubisoft cáfolta. Most azonban a brit PSM3 magazin szellőztette meg megint az egyiptomi helyszínt, s ha azt vesszük figyelembe, hogyan ér véget a Revelations, akkor ennek akár lehet is alapja.

Persze mindez még odébb van, a jövő évi epizód is még tulajdonképp az Assassin’s Creed II lesz, s csak ezt követően jelenik meg majd a harmadik rész, szinte biztos, hogy az már a konzolok új generációjára.