A Cyberpunk 2077 zűrös rajtja azonnali eredményt hozott a lengyel CD Projekt-nek, de ennek a részvényesek kicsit sem örülnek: a vállalat egymilliárd dollárt veszített az elmúlt egy hétben.

December 10-én jelent meg közel 10 évnyi fejlesztést követően a Cyberpunk 2077, azóta az internet a játékkal kapcsolatos problémáktól hangos. Leginkább a játék konzolos verzióit kritizálják a játékosok és a média, bár a PC-s változattal is komoly problémák vannak. A lengyel stúdió megígérte, hogy kijavítja a hibákat, de ha valaki nem akarja megtartani a játékot, az a lengyelek szerint visszakérheti a pénzét. A Sony és a Microsoft más véleményen van, ugyanis az eddig beérkező visszafizetési kérelmeket indoklás nélkül elutasította.

A technikai problémák és a negatív fogadtatás miatt a CD Projekt részvényei zuhanni kezdtek, értékük egyharmadával csökkent, ami 1 milliárd dolláros veszteséget jelent a tulajdonosoknak! Az elcseszett rajt miatt módosítani kellett a 12 hónapos árbevételi előrejelzést: a prognosztizált 30 millió darabos eladás helyett már csak 25,6 millió darabbal számolnak az elemzők.