Egy friss tanulmány szerint, melyet a MocoSpace közösség készített, a mobil játékok felemelkedőben vannak, s egyre inkább háttérbe szorulnak a konzolos és a PC-s játékok. Pontosabban a játékkal eltöltött idő.

A felmérés szerint a megkérdezettek 46%-a mondta, hogy több időt töltenek el mobiltelefonjaikkal, mint tavaly, míg konzoljátékosok esetén ugyanezt csak 26% mondta, a PC-sek között pedig 23%. Továbbá, a megkérdezettek 21%-a töltött legalább napi egy órát játékkal mobiltelefonján, ami már igen csak közel van a konzolosok 24%-os eredményéhez.

Tekintettel arra, hogy a felmérés a MocoSpace tagjai körében készült, az eredmények nem szükségszerűen reprezentálják a játékosok közösségét. Azonban nem ez az első olyan tanulmány, mely arról számol be, hogy feltörekvőben vannak a mobil játékok, s bizony az okostelefonok szépen elkezdték felzabálni a konzolok és PC-k piaci részesedését.

Mit gondolsz, mit hoz a jövő? Valóban lenyomja pár éven belül a mobil ipar a klasszikus videojáték piacot? Két-három év múlva kisebbségben lesznek a konzolok és PC-k hívei? Írd meg a kommentek között!