A Sony megígérte, hogy ugyanazon a napon jelennek majd meg NGP-re a dobozos és a digitális formában letölthető játékok. Az új stratégia válasz a korábbi hibáikra.

A Sony európai részlegének feje, Andrew House nyilatkozott az MCV-nek.”Egy dolgot biztos megtanultunk a PSP-ből, az pedig az, hogy egyszerre kívánjuk megjeleníteni digitális és fizikai formában NGP-re a játékokat. Csak hogy világos legyen, minden játék, ami dobozos formában megjelenik, digitális formában is meg fog” – mondta House.

A PSP-t keményen kritizálták azért, hogy nem tartotta az egyensúlyt a letölthető és a boltban megvásárolható címek esetében. A letölthető forma rendszeresen több héttel a bolti megjelenést követte, sok esetben pedig soha. House tovább folytatta: “Nem szükségszerű, hogy minden játék megjelenjen dobozos formában is.”

House az NGP játékok jövőjét is röviden vázolta. Az igazán nagy címek továbbra is dobozos formában jelennek majd meg, mert ez a legkényelmesebb, azonban a letölthető tartalmak több kísérletezést tesznek lehetővé, kevesebb kockázattal, mint a kiskereskedelmi megjelenés. Továbbra sincs hír arról, hogy mikor is kerül az üzletekbe az NGP, bár az vélelmezhető, hogy az alap modell 250 dollárba, míg a 3G-s verzió 300 dollárba kerül majd.