Első hallásra elég meredeknek tűnhet a következő pletyka, azonban mivel a Bloomberg írta meg, és három különböző forrásból is így értesült, lehet alapja: az esélyes Microsoft-vezér eladná az Xbox üzletágat, amennyiben megkapná a megbízatását.

Korábban már írtunk arról, hogy Steve Ballmer tíz hónap múlva visszalép a Microsoft vezérigazgatói posztjáról, s az utódok keresése már javában zajlik. Állítólag a lehetséges jelöltek számát már ötre szűkítették, aki közül Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója tűnik a legesélyesebbnek.

A Bloomberg úgy értesült, hogy amennyiben Elop kerül a vezér székébe, akkor már vannak bizonyos elképzelései arról, hogyan is alakítaná át a céget. Ennek részeként megerősíteni az Office-programok mobilos jelenlétét, illetve két jelentős üzletágtól is megválna: a Binget úgy ahogy van lelőné, és megpróbálná értékesíteni az Xbox üzletágát.

Ez elsőre talán nagyon vad ötletnek tűnik, azonban korábban több elemző is pedzegette a témát, sőt, Paul Allen, a Microsoft társalapítója is azt nyilatkozta, hogy ez jót tenne a cégnek, ha valaki meglépné.  A pletyka hallatán már van is olyan elemző, aki ennek pénzügyi hatását már megbecsülte: Rick Sherlund, a Nomura elemzője szerint a cég pénzügyi mutatói 40%-kal javulnának az Xbox üzletág eladása esetén 2015-re.