Az Electornic Arts közzétette második negyedéves pénzügyi jelentését, melyből kiderült, hogy jól szalad a szekér. Nem mellékesen a Battlefield 3-ból 10 milliót szállítottak az üzletekbe.

Természetesen nem maradhatott ki a Battlefield 3 sem a sajtótájékoztatóból, annak ellenére, hogy a shooter nem a második negyedévben jelent meg. A várakozásokat figyelembe véve abszolút jogosan fogott vastagon a kiadó ceruzája, amikor megrendelte a leszállítandó darabszámot: tízmillió példányban készült el a játék, s ennyi került az üzletekbe belőle.

Ami a számokat illeti, a második negyedévben 13,3 százalékkal nőtt a cég nettó árbevétele, így az 715 millió dollárra rúgott, bár ehhez nem párosult profit, 374 millió dolláros üzemi veszteség mellett a nettó bukta 340 millió dollár volt. Az Electronic Arts a veszteséget az óriási marketingköltségekkel indokolta, illetve a kutatás-fejlesztési tevékenységet jelölték meg okként.

Sok egyéb információ mellett azt is megtudtuk, hogy a kiadó egymilliárd dolláros bevételt vár az online piactól, a The Sims Social Facebookos játék az egyik legnagyobb cím, melyet havonta negyven millióan püfölnek. Az Origin sem maradt szégyenben, már több mint 6 millió játékos töltötte le a klienst. A legsikeresebb játék a negyedévben a FIFA 12 volt, melyből máris eladtak ötmillió darabot, egy hónap alatt.

Az Electronic Arts a 2012-es pénzügyi évre (mely jövő márciusban ér véget) 4-4,2 milliárd dollárnyi bevételt vár a piacról.