A Mafia a valaha készült egyik legjobb videojáték, a Mafia II a valaha volt egyik legnagyobb csalódás, a Mafia III-ról pedig nem tudunk semmit. Úgy tűnik, hogy mostanáig. Érdekes részletek láttak napvilágot, vélhetően a harmadik részről. 

Az Actorsaccess.com oldalon megjelent hirdetés szerint a Take-Two színészeket keres egy még be nem jelentett játék mo-cap és szinkronfelvételeihez, az alábbi karakterekre:

Franklin: Félig kaukázusi, félig afroamerikai férfi, aki Louisianában született. A második világháborúból hazaérkezve bűnözésből élt meg, azonban beilleszkedési gondjai voltak a fehér és fekete közösségekbe. Franklin ugyanakkor hűséges azokkal szemben, akik számára a “családot” jelentik. Éleseszű és erős fickó, aki különösen jó az utcai harcokban.

Tony: Ő is Louisianában született, olasz származású, a harmincas évei elején járó férfi, akinek ízléses és makulátlan az öltözködése. A számok világában rendkívül otthonosan érzi magát, s mindezt jól hasznosítja a sportfogadások területén. Nem egy tipikus bűnöző alkat: csendes, visszahúzódó, azonban a látszólag ártatlan felszín alatt erőszakos jellem lakozik, ami igazán veszélyesség teszi őt.

Mickey: Lousiniai születésű, szintén olasz származású fiatalember, gyakorlatilag még most serken csak a borostája. Szeret lódítani, szószátyár típus. Egy tipikus piti gengszter, azonban ő úgy látja, hogy magasabban helyezkedik el a bűnözők ranglétráján.

 

Mi másra is utalhatnak a fentiek, mint a Mafia III-ra? Nehéz lenne elképzelni, hogy más játék húzódik meg a háttérben, már csak azért is, mert a három karakteres utalás gyanús (Grand Theft Auto V). Köztudott, hogy a 2K besegített a Rockstarnak a GTA V munkálatai során, s arról is szólt korábban a fáma, hogy a Rockstar pedig a Mafia III munkálatai során segédkezik majd.

Természetesen hivatalos megerősítés, bejelentés nincs, mindez pletykaként kezelendő, mindenesetre jó jel, hogy legalább már valami gyanítható a Mafia III-mal kapcsolatban.