A Rockstar Games megnyugtatott mindenkit, hogy a Grand Theft Auto V Xbox 360-as és PlayStation 3-as verziója között gyakorlatilag észrevehetetlen lesz a különbség.

A honlapjukon közzétett kérdések és válaszok szekcióban a kiadó választ adott a rajongókat régóta érdeklő kérdésre.

A játékosok ugyanazt a fantasztikus játékélményt várhatják a két konzolon, tekintettel arra, hogy azok párhuzamosan készülnek. Mint minden játékunk esetében, ezúttal is elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a Grand Theft Auto V olyan jól fut majd, amennyire csak lehetséges, független attól, hogy Xbox 360-on vagy PlayStation 3-on játssza valaki. Úgy gondoljuk, hogy bármilyen vizuális különbség a két verzió között elhanyagolható lesz.

 

Úgy tűnik, hogy az egyetlen különbség az lesz, hogy az Xbox 360-as verzió két lemezen érkezik, azonban mindkét platform esetében kötelező lesz egy 8 GB méretű telepítés.

A Rockstar a posztban egyéb információkat is megosztott a játékról. A három karakter közötti váltás bármikor lehetséges lesz, amikor épp nem teljesítünk küldetést, s mivel fogalmunk sincs arról, hogy a másik két fószer épp mivel foglalatoskodik akkor, egyaránt belecsöppenhetünk egy családi veszekedésbe Michael-lel, vagy épp akkor váltunk Franklin-re, amikor az egy csajt fűz.

A kiadó azt is leszögezte, hogy teljes figyelmével a konzolok jelenlegi generációjára fókuszál, ami persze nem zárja ki azt, hogy elkészüljön a nextgen verzió is a játékból.