Phil Spencer egy friss nyilatkozatában arról beszélt, hogy az Xbox-részleg előleg fizetős rendszer bevezetésén gondolkodik a konzolok előrendelése esetén, ugyanis a jelenlegi rendszer elavult.

Spencer a The Verge-nek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy az Xbox Series X|S várhatóan jövő áprilisig továbbra is szűkös készlettel lesz csak elérhető. Elmondása szerint a Microsoft fontolóra vette, hogy egy új modellt vezet  be a konzolok előrendelésekor, ami során előleget kell fizetni, viszont az áru átvétele garantált.

Korábban a vállalat 6-8 héttel a konzol megjelenése előtt nyitotta meg az előrendelési lehetőséget, és ekkor közölte a kereskedőkkel, hogy mekkora készletet tudnak nekik allokálni. Akinek így nem jutott konzol, az abban reménykedett, hogy találomra emeli majd le a megjelenés napján valamelyik üzlet polcáról.

Házon belül komolyan beszélgettünk arról, hogy le tudjam foglalni a konzolomat? Leteszek valamennyi pénzt, tudom, hogy a konzolomat január 20-án szerelik össze, és február elsején kapom meg. Van olyan vásárlónk, aki ezt már ma is megtenné.

Spencer hozzátette, hogy mind a Microsoft, mind a Sony elgondolkodott azon, hogy az előrendelések hogy zajlottak az új konzolok esetében, a sok csalódott vásárlóról, akik küzdenek azért, hogy megszerezzék a konzolt maguknak.