Az EDGE magazin érdekes írást közölt, miszerint a Japán kereskedők szabadulnak Xbox 360 készleteiktől és a konzol halálát vetítik előre a régióban.

A kérdéses kereskedők a konzol folyamatos rossz teljesítményére hivatkoznak bizonyítékként. Az Xbox 360 46.7%-os csökkenést produkált az előző évhez képest, és csupán 72,721 darabot adtak el belőle Japánban. Ez kevesebb, mint egytizede a PS3-as értékesítéseknek. Mindent összevetve a szigetországban 1,5 millió X360 talált gazdára a konzol debütálása óta.

Például a Geo, a vezető japán játéklánc “drasztikusan megvágja Xbox 360-as üzletét”, áll az EDGE írásában. A Yamada Denki “üzleteinek jelentős részéből kipucolja az Xbox hardvereket és játékokat országszerte, a megmaradó készleteit jelentős kedvezménnyel értékesíti. A jövőben ugyan fog még Xbox 360 cuccokat értékesíteni, de csak bizonyos üzleteiben, ahol relatíve népszerűek ezek.”

Ha valaki járt mostanában Japán játéküzletekben az elmúlt években, megfigyelhette, hogy az Xbox 360 alig észrevehető. Hiába, ez egy más kultúra, itt az anime-re meg a PS-re buknak. Mindenesetre a Microsoft felkötheti a gatyáját: vagy sikerül valamit kitalálnia, vagy végleg lemondhat erről a régióról.