Bár közeledik a PlayStation Vita megjelenési dátuma, melyre sok fejlesztő készül, a Gears of War-t jegyző Epic Games óvatos. Nem biztosak abban, hogy a konzol sikeres lesz.

Mike Capps, az Epic elnöke szólalt meg a témában: “A PlayStation Vita nagyon jó platform, azonban ott vannak a telefonok is, és velük nagyon nehéz versenyre kelni. Nem vagyok abban biztos, hogy a Vita sikeres lesz, de bízom abban, hogy jót fog tenni a videojáték iparnak”.

Az Epic jelenleg semmilyen Vitás címen nem dolgozik, egyelőre várakozó álláspontra helyezketek, vizsgálják a technológiát, illetve azt, hogy az Unreal Engine mennyire portolható az új kézikonzolra. Egy biztos, hogy valaha is készül az Epic műhelyében Vitára játék, az nem port lesz, ilyet nem szeretnének készíteni, hanem önálló játék. A rendkívül sikeres csapat óvatos duhaj, hisz nagyon kockázatos, és nem utolsó sorban költséges lenne a legelsők között lenni, akik játékot dobnak ki a Sony konzoljára, inkább kivárnak egy évet.

Capps úgy látja, hogy nincs is arra szükség, hogy minen platformra készítsenek játékot, ezért nem készül el pélául a rendkívül sikeres iOS játék, az Infinity Blade például Xbox 360-ra.