Tíz napon keresztül minden Európába érkező PlayStation 3 szállítmányt lefoglalnak, köszönhetően annak, hogy az LG pert nyert a Sony ellen.

Egy európai polgári bíróság adott helyt egy korlátozó intézkedésnek, miután néhány héttel ezelőtt az LG beperelte a Sony-t mondván, hogy több szabadalmat is megsértett a PS3-mal és bizonyos Bravia televíziókkal. A döntés érzékenyen érintheti a Sony-t, ugyanis legalább 10 napon keresztül minden európai szállítmányát lefoglalják.

Amennyiben készlethiány lép fel valahol, nem fogják tudni pótolni, pláne, ha az intézkedést az előzetes 10 nap után meghosszabbítják, ugyanis két-három hétre elegendő készlettel rendelkezik a Sony Európában.

Amennyiben a per folytatásában az LG nyer a Sony ellen, akkor minden egyes eladott PS3 után keményen fizetnie kell a japánoknak, ami anyagilag komoly megterhelés lenne a cégnek, egyrészt az 50 milliós darabszámot figyelembe véve, másrészt pedig azt a tényt, hogy hosszú évek után a PS3 csak nemrégiben kezdett el profitot termelni.