Nem csak a konzolok és a számítógépek frontján folyik hatalmas verseny gyártók és fejlesztők között, hanem a mobilpiacon is, s ott sem ismert fogalom az exkluzivitás, melyre most épp a koreai Samsung kíván erősen rágyúrni.

Még azok, akiket a mobiltelefónia nem érdekel, jól tudják, hogy ádáz csata folyik az Apple és a Samsung között az iOS és Android alapú készülékek piacán. Ezúttal a Samsung fordult az indie fejlesztőkhöz azzal, hogy összesen 800 ezer dollárt fordítani exkluzív játékok készítésére olyan csapatoknak, akik vállalják, hogy csak a Galaxy-n futó alkalmazásokat készítenek.

A Wall Street Journal úgy értesült, hogy a Samsung leginkább azokra az alkalmazásokra gerjedne, melyek a Group Play szolgáltatással kompatibilisek. A fenti összeget egy nemzetközi verseny keretében osztanák szét, ahol az első helyezett 200,000 dollárt,  a három második helyezett 100,000 dollárt, a maradék hat pedig 50,000 dollárral lesz gazdagabb. Fontos kritérium, hogy minden alkalmazásnak ingyenesnek kell lennie, bár a koreai cég engedélyezte az IAP-modell használatát.