Meglepő őszinteséggel árulta el Phil Spencer, hogy miért döntött úgy, hogy az Xbox Series X-be nem kerül optikai port, amivel pedig sokan a hangkivezetést oldották volna meg a konzolból. Persze, hogy anyagi oka van főleg.

Az Xbox Series X lesz az első olyan Microsoft-konzol, ami optikai port nélkül érkezik. Az okokról Phil Spencer beszélt az IGN-nek adott nyilatkozatában.

Furcsa szavakat fogok most használni, de fontos a látszólag minimális költségekkel is kalkulálni. Ha vesszük a konzol egy olyan részét, ami csak egy vagy két dollárba kerül, mondhatjuk, hogy most mitől olyan nagy dolog a konzol belsejében valami, ami csupán egy vagy két dollár?! Azután pedig azt, hogy 100 milliót tervezünk eladni ezekből a konzolokból. Ha darabonként két dollárral kalkulálsz, máris 200 millió dollárról beszélünk a konzol életciklusa alatt.

Másodsorban helykérdésről van szó. A Series X pont azért néz ki úgy ahogy, mert sok döntést kellett meghozni a hűtéssel kapcsolatban, és hogy az egész cucc elférjen egy relatíve kis házban. Az optikai port ezért is került ki a konzolból, mert a Microsoftnak azzal a hellyel tervei voltak.

Végül pedig megnézték, hogy valójában hány ember is használja az Xbox optikai portját, és arra jutottak, hogy nincs értelme mindezt beletenni a konzolba úgy, hogy az embereknek csak egy töredéke használja azt valójában. Azt a pénzt és helyet másra tudják fordítani, aminek nagyobb a hozzáadott értéke.